Winkelwagen 0
 

Scharnieren & Paumelles

Bent je op zoek naar scharnieren en/of paumelles? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij leveren scharnieren en paumelles in verschillende materialen, afwerkingen, lengtes, breedtes en diktes. Hierdoor is er altijd een scharnier of paumelle die past bij jouw klus! Ontdek hier ons hele assortiment.

Producten 1-12 van 248

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Scharnieren en Paumelles

Wij leveren scharnieren en paumelles in verschillende hoogwaardige materialen, zoals messing, rvs 304 (inox A2), rvs 316 (inox A4), staal en zamac

Daarnaast zijn de paumelles en scharnieren ook beschikbaar in vele verschillende uitvoeringen, welke zijn:

Scharnieren:

Paumelles:

Alle verschillende soorten scharnieren en paumelles hebben hun eigen kenmerken en voordelen. Kijk daarom altijd goed welk scharnier of paumelle het beste past bij uw taak.

Wat is het verschil tussen een scharnier en paumelle?

Scharnieren en paumelles zijn beide soorten draaipunten die worden gebruikt om deuren, ramen andere beweegbare objecten te bevestigen en te laten draaien. Echter zijn ze verschillend van elkaar op bepaalde vlakken, en hebben ze ook verschillende (veelgebruikte) toepassingen.

Scharnieren zijn over het algemeen steviger en kunnen daarmee zwaardere lasten dragen dan een paumelle. Daarnaast kunnen deuren niet zomaat uit het scharnier getild worden. Een scharnier wordt dan ook veel gebruikt op bijvoorbeeld buitendeuren, kastdeuren, meubels en zwaardere toepassingen. 

Paumelles hebben als grote voordeel dat de montage vaak erg eenvoudig is door het eenvoudige ontwerp. Daarnaast hebben paumelles over het algemeen een strakker en discreter uiterlijk, wat ze erg populair maakt voor een modern interieur. Paumelles worden dan ook veel gebruikt op binnendeuren, metalen deuren en ramen en lichtere toepassingen.

Hoe plaats ik een scharnier?

Het plaatsen van scharnieren doe je door eerst de deur op maat te maken. Bij het op maat maken van de deur moet de breedte en hoogte van het kozijn gemeten worden. Hierna kunt u de scharnieren aftekenen. De scharnieren plaatst u 10cm tot 15cm van de onder en bovenkant van de deur. Gebruik nu een beitel om het hout tussen de scharniercontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken (normaal is de dikte van het scharnier 2- mm). Vervolgens schroeft u de scharnieren vast op de deur en plaatst u de deur in open-stand in het kozijn. Het scharnier is nu gemonteerd.

Service van Yachtsupplier

Heeft u vragen, of heeft u advies nodig bij het selecteren van de juiste scharnieren of paumelles? Neem gerust contact op met onze klantendienst. Wij zullen samen met u de meest geschikte keuze maken voor u! U kunt ons contacteren via +31 (0) 511 233 013 of mailen naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier