Winkelwagen 0
 

Kogelgeleiders

Een kogelgeleider is een ladegeleider die werkt door middel van kleine kogeltjes. Dit zorgt ervoor dat er minimale wrijving tussen de lade en de geleider is, waardoor een kogelgeleider stabieler en soepeler schuift dan een normale rolgeleider. Onze kogelgeleiders worden altijd per set van 2 geleverd. Bekijk hier ons hele aanbod kogelgeleiders!

Producten 1-12 van 85

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kogelgeleiders

Een kogelgeleider is een ladegeleider die werkt door kleine kogeltjes tussen de lade en de geleider. Dit zorgt voor minimale wrijving tussen de lade en de geleider, waardoor deze stabieler en soepeler schuift dan een 'normale' (rol)geleider. Ook kan de kogelgeleider alleen horizontaal bewegen, waardoor deze bijzonder geschikt zijn voor gebruik op je boot of in je mobilhome.

Draagvermogens

Het draagvermogen van de kogelgeleiders is het gewicht dat de geleider kan dragen per set geleiders. Het is daarom van belang om het draagvermogen dat de geleider moet dragen vooraf bepaald wordt. Je kan eenvoudig je gewenste draagvermogen vinden door gebruik te maken van de filters op de categoriepagina.

Afwerkingen

Bij Yachtsupplier kan je kiezen uit verschillende afwerkingen voor je kogelgeleider:

Naast de kleur is het ook belangrijk om de juiste kogelgeleider te kiezen voor de specifieke toepassing. Voor vochtige omgevingen of wanneer de geleiders vaak in contact komen met de buitenlucht, zoals op een boot of camper, raden we de zink gecoate kogelgeleider aan. Deze zal minder snel roesten dan de stalen of zwarte variant. De stalen en zwarte kogelgeleiders zijn dan weer ideaal voor binnen in huis, zoals in je keuken of ladekast.

Bodemmontage

Onze kogelgeleiders zijn, naast de standaard zijmontage, ook geschikt voor bodemmontage. Door de geleiders aan de onderzijde van de lade te bevestigen, zorg je ervoor dat ze niet zichtbaar zijn wanneer je de lade uittrekt, wat zorgt voor een zeer strakke afwerking.

Opgelet: Als je de kogelgeleiders via bodemmontage bevestigt, blijft er slechts 1/3e van het draagvermogen over. Een kogelgeleider met een draagvermogen van 45kg die onderaan gemonteerd wordt, heeft dus een draagvermogen van slechts 15kg.

Uittrekwaardes

Je kan kiezen uit twee verschillende uittrekwaardes: gedeeltelijk en volledig uittrekbaar. Een gedeeltelijk uittrekbare geleider is ongeveer voor 80% uitschuifbaar, terwijl een volledig uittrekbare geleider 100% uitschuifbaar is.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen over onze kogelgeleiders, of heb je advies nodig bij het selecteren of monteren van de kogelgeleiders? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst! Ons team is gespecialiseerd op het gebied van meubelbeslag en ladegeleiders en helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier