Winkelwagen 0
 

Luikscharnier

Ben je op zoek naar nieuwe luikscharnieren? Met meer dan veertig verschillende afmetingen kan je hier je benodigde luikscharnier vinden. De scharnieren zijn verkrijgbaar in compacte formaten vanaf 36x36mm tot grotere formaten van 190x65mm. Je hebt de keuze tussen scharnieren met de knoop volledig uit oppervlak, en je kunt kiezen tussen RVS 304 (inox A2) en RVS 316 (inox A4) materiaal. Het RVS 316 (Inox A4) materiaal raden wij aan voor gebruik op je (op zeegaande) boot. Dit materiaal is namelijk beter bestendig tegen zout zeewater.

Producten 1-12 van 93

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Luikscharnieren

Een luikscharnier is een speciaal type scharnier dat wordt gebruikt om een luik te bevestigen aan boord van je boot of jacht, maar kan ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld een caravan of mobilhome. Door het luikscharnier is het mogelijk om het luik soepel te kunnen openen en sluiten. 

Rvs 304 (inox A2) of rvs 316 (inox A4)? Welke is geschikt voor mij?

Wij kunnen luikscharnieren leveren in zowel RVS 304 (Inox A2) en RVS 316 (Inox A4). RVS 316 heeft als voordeel dat het zout zeewaterbestendig is, waardoor het beter geschikt is voor gebruik op je op zeegaande boot. RVS 304 daarentegen is minder goed bestand tegen zeewater en corrosie, maar heeft als voordeel dat het een goedkopere optie is ten opzichte van RVS 316. RVS 304 is daarmee ook zeer geschikt als je niet verwacht met je boot op zee gaat.

Knoop onderaan of bovenaan?

Scharnieren met de knoop bovenaan zijn het gemakkelijkst te plaatsen omdat ze niet noodzakelijk ingefreesd moeten worden. Moet je de scharnier op een vloer monteren? Dan adviseren wij scharnieren met de knoop onderaan. Dit voorkomt struikelgevaar en verhoogt de veiligheid. Deze luikscharnieren worden vaak ingefreesd, zodat er geen uitstekende delen zijn.

Klantendienst van Yachtsupplier

Bij Yachtsupplier heb je een ruime keuze uit materiaaltypes en afmetingen voor je luikscharnieren. Vind je je gewenste formaat er niet tussen, of heb je andere voorkeuren? Neem dan contact met ons op via +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be. We staan klaar om je te helpen bij het vinden van je ideale luikscharnieren!

Copyright © 2024 Yachtsupplier