Winkelwagen 0
 

Plankdragers

Een plankdrager, ook wel planksteun of plankhouder genoemd, is een onderdeel voor het bevestigen van wandplanken. Deze dragers geven een betrouwbare ondersteuning en zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen. Ze zijn ideaal voor het creëren van extra opbergruimte in de woonkamer, keuken of kantoor. Bekijk hier ons volledige assortiment plankdragers!

Producten 1-12 van 162

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Plankdragers

Yachtsupplier heeft een ruim assortiment plankdragers (ook wel tafelbladhouder genoemd) in verschillende vormen, maten en materialen. Wij bieden onzichtbare plankdragers (ook wel blinde plankdragers), inklapbare plankdragers en legplankdragers.

Ook zijn de plankdragers beschikbaar in verschillende materialen, waaronder staal en rvs (inox)

Ons assortiment plankdragers

Onzichtbare plankdragers

Onzichtbare plankdragers, ook wel blinde plankdragers genoemd, zijn bevestigingsmiddelen die binnenin een plank worden geplaatst om deze aan de muur te hangen. Ze zorgen voor een zwevend effect doordat ze niet zichtbaar zijn vanaf de voorkant. Hierdoor krijgen planken een strak en modern uiterlijk zonder zichtbare ondersteuning. Deze plankdragers zijn beschikbaar in zowel staal als aluminium.

Inklapbare plankdragers

Inklapbare plankdragers, ook wel tafelbladhouders genoemd, zijn plankdragers die het mogelijk maken om planken op te klappen of neer te laten. Door het ontwerp kunnen ze eenvoudig worden ingeklapt wanneer de plank niet in gebruik is, waardoor ze plaatsbesparend zijn. Deze plankdragers zijn vooral handig in kleinere ruimtes, zoals kantoorruimtes, caravans, campers of mobilhomes.

Legplankdragers

Legplankdragers, ook wel plankbeugels of planksteunen genoemd, zijn steunen die zijn ontworpen om horizontale planken of legplanken te ondersteunen en te bevestigen. Legplankdragers zorgen voor stabiliteit en hebben een hoog draagvermogen. Legplankdragers worden voornamelijk gebruikt in keukenkasten en kledingkasten, maar kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een boekenplank op te hangen.

zwevende plank

Hoeveel kan mijn plankdrager dragen?

Het draagvermogen van onzichtbare plankdragers en zichtbare plankdragers is afhankelijk van de manier van montage en de plank zelf. Bij de blinde plankdragers staat vermeld welk draagvermogen deze kan hebben. In het algemeen geldt: hoe meer plankdragers u gebruikt, hoe meer gewicht ze aankunnen. Samenvattend: de draagkracht is afhankelijk van meerdere factoren, daarom zijn de aangegeven draagvermogens schattingen en geen garanties.

Service van Yachtsupplier

We hebben een ruim assortiment (onzichtbare) plankdragers, bekijk hier ons hele assortiment. Mocht u nog vragen hebben over de plankdrager aarzel dan niet om ons te bellen op +31 (0) 511 233 013 of ons te mailen op info@yachtsupplier.be

Copyright © 2024 Yachtsupplier