Winkelwagen 0
 

Gasveer RVS 316 (Inox A4)

Gasveren worden vaak gebruikt om luiken, kleppen en opbergruimtes mee te openen en te sluiten. Een gasveer bestaat uit een cilinder die gevuld is met stikstofgas onder hoge druk. Onze gasveren zijn verkrijgbaar in het RVS 316 (Inox A4) materiaal, waardoor ze zeer geschikt zijn voor gebruik op je (op zeegaande) boot. Dit materiaal is namelijk zeer goed bestendig tegen zout zeewater. Bekijk hier ons volledige assortiment RVS 316 gasveren!

Producten 1-12 van 20

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Gasveren rvs 316 (Inox A4)

Een gasveer bestaat uit een cilinder die gevuld is met stikstofgas onder hoge druk. Wanneer kracht wordt uitgeoefend op de gasveer beweegt de zuiger binnenin de cilinder, waardoor het stikstofgas wordt samengeperst. Door deze samendrukking ontstaat een tegendruk, wat leidt tot een veerkracht. Wanneer de kracht afneemt of verdwijnt zal de gasveer terug gaan naar zijn oorspronkelijke vorm. Gasveren worden daarmee veel gebruikt voor het openen en sluiten van kleppen, luiken en opbergruimtes. 

Deze gasveren zijn gemaakt van het RVS 316 (Inox A4) materiaal. Dit materiaal is zeewaterbestendig, waardoor deze gasveren ook zeer geschikt zijn voor gebruik op je op zeegaande boot. 

Welke gasveren heb ik nodig?

Met de vele verschillende soorten, lengtes en drukkrachten kan het lastig zijn om de perfecte gasveer te vinden. Volg onderstaand stappenplan om eenvoudig je ideale gasveer te vinden:

  • Opmerking: De drukkracht van gasveren wordt uitgedrukt in Newton. Hierbij geldt: 10N staat gelijk aan 1 kg drukkracht. Voor een klep van 40kg heb je bijvoorbeeld 400N aan gasveren nodig.
  • Bepaal het gewicht van de klep.
  • Deel het totale gewicht van de klep door twee.
  • Selecteer een gasveer met een drukkracht gelijk aan of groter dan het gewicht van de klep.
  • Bestel 2 gasveren (voor links en rechts) van de juiste lengte.
  • Voorbeeld: Voor een klep van 20kg kies je 2 gasveren van elk minstens 100N.

Wanneer dien ik mijn gasveren te vervangen?

Gasveren gaan over het algemeen lang mee, maar er zijn situaties waarin vervanging nodig kan zijn. Enkele veelvoorkomende redenen voor vervanging zijn:

  • Verminderde werking: Gasveren die niet meer vlot werken, duiden mogelijk op slijtage.
  • Gewichtswijziging: Als het gewicht van het object waar de gasveer aan bevestigd is verandert, kan de veerkracht ontoereikend worden.
  • Slijtage: Gasveren met corrosie of beschadigde dichtingen kunnen hun werking verliezen.
  • Veroudering: Na verloop van tijd kunnen gasveren hun efficiëntie verliezen.

Service van Yachtsupplier

Ons team is gespecialiseerd op het gebied van gasveren, en helpt je graag bij het vinden van de juiste gasveren voor jouw situatie. Aarzel daarom niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be 

Copyright © 2024 Yachtsupplier