Winkelwagen 0
 

Insteekslot wc

Een wc slot is een slot speciaal gemaakt voor sanitaire ruimtes zoals toilets, badkamers en douchehokjes. Dit type slot is enkel van binnenuit op slot te draaien voor de nodige privacy. Ontdek hier ons volledige assortiment toiletsloten.

Producten 1-12 van 70

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

WC insteeksloten

De wc-insteeksloten van Yachtsupplier zijn ideaal voor de privacy in uw sanitaire ruimte. Deze sloten zijn alleen van de binnenkant open te maken, waardoor de deur dan van de buitenkant niet geopend kan worden. De wc-sloten zijn eenvoudig te bedienen met de draaiknop aan de binnenzijde, en een noodontgrendeling aan de buitenzijde.

Doornmaat en PC maat

Onze insteeksloten zijn verkrijgbaar in verschillende doorn- en pc maten.

De doornmaat is de afstand tussen de voorzijde van het slot (de voorplaat tot het hart van het kruk- of cilindergat). Wij kunnen doornmaten leveren van 30mm, 37mm, 40mm, 45mm, 50mm, 55mm, 65mm en 80mm. Hierbij is de 55mm variant de meest voorkomende en gebruikelijke doornmaat.

De PC-maat van een slot is de hart-op-hart afstand tussen het krukgat en de profielcilinder, of in het geval van een badkamer of toiletdeur de hart-op-hart afstand tussen het krukgat en de slotstift. Wij leveren sloten met de volgende PC-maten: 55mm, 60mm, 62mm, 63mm, 70mm, 75mm en 78mm.

Maak handig gebruik van de filters op de categoriepagina om zo eenvoudig uw gewenste insteekslot te vinden.

Linkse of rechtse draairichting?

Of een slot links- of rechtsdraaiend is, hangt af van de kant waar de deur opendraait, gezien vanaf de zijde waar de scharnieren zich bevinden. Als je voor de kant van de deur staat waar je de scharnieren ziet en de scharnieren zitten links, dan heb je een linksdraaiend (DIN links) slot nodig. Zitten de scharnieren rechts, dan heb je een rechtsdraaiend (DIN rechts) slot nodig.

Hoe plaats ik een wc-slot?

Het plaatsen van een wc-slot is eenvoudig bij het volgen van de volgende stappen:

  • Bepaal waar het loopslot op de deur moet komen en markeer die plek.
  • Meet de doornmaat van het slot en boor een gat op de gemarkeerde plaats voor de deurklink.
  • Steek het slot in de uitsparing van de deur en zet het slot goed vast.
  • Bevestig de sluitplaat aan de deurpost zodat de dagschoot er vlot in valt als u de deur sluit.
  • Steek de krukstift door het slot en zet de deurklink vast aan de krukstift.

Service van Yachtsupplier

Wij helpen u graag bij het vinden van het juiste slot. Indien u vragen hebt over onze sloten, aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be

Copyright © 2024 Yachtsupplier