Winkelwagen 0
 

Deurklinken op rozet

Een stijlvolle deurklink op rozet maakt elke deur helemaal af. Yachtsupplier helpt u graag bij het kiezen van de juiste deurklink. In ons ruime aanbod vindt u deurklinken in diverse uitvoeringen en materialen. Al onze deurklinken zijn standaard geveerd en we leveren ze altijd per set van 2 stuks.

Producten 1-12 van 48

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Deurklinken op rozet

Een mooie deurklink op rozet geeft jouw deur en interieur net dat beetje extra. In ons assortiment zijn verkrijgbaar in diverse materialen en afwerkingen, zoals chroom, messing, rvs, wit en zwart. Ook zijn de deurklink verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals messing, staal, verzinkt, rvs 304 (Inox A2) en rvs 316 (Inox A4). Wanneer je de deurklink wilt gebruiken op je op zeegaande boot adviseren wij om het RVS 316 materiaal te kiezen. Dit materiaal is namelijk zeewater- en lucht bestendig. Voor alle andere situaties volstaan de andere materialen.

Geveerde deurklinken

Een geveerde deurklink heeft een veer in het rozet. Deze veer zorgt ervoor dat de klink steeds terugkeert naar de horizontale positie. Gewoonlijk zorgt het slot ervoor dat de deurklink weer in zijn oorspronkelijke stand komt. 

Waarop letten bij een nieuwe deurklink?

Bij het kiezen van nieuwe deurkrukken zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Zo is het kiezen van de vorm en afwerking belangrijk als je wilt dat het bij de rest van je interieur past, maar dit is uiteraard geheel je eigen keuze. Welk materiaal je kiest is wel een belangrijke keuze. Als je de deurkrukken gewoon in huis wilt gebruiken maakt het niet uit welk materiaal je kiest, maar als je de deurkrukken wilt gebruiken voor je boot of jacht, adviseren wij om het RVS 316 (Inox A4) materiaal te kiezen. Dit materiaal is namelijk zeewater-en luchtbestendig, en zal daardoor langer mooi blijven.

Montage en onderhoud

Het monteren van een deurkruk op rozet is over het algemeen een eenvoudige klus bij het volgen van het volgende stappenplan:

  1. Teken het rozet af op de deur - Steek de krukstift door de deur heen en plaats het onderrozet omgekeerd op de kruktstift, zodat je eenvoudig de gaatjes af kunt tekenen. Zorg ervoor dat het onderrozet horizontaal geplaatst is bij het aftekenen.
  2. Gaten rozet boren - Nu de boorgaten zijn afgetekend kan je de gaten boren. Zorg er hierbij voor dat je niet te diep boort, want dan kan het insteekslot beschadigd raken.
  3. Rozet monteren - Nu kan het rozet gemonteerd worden. Dit doe je door de krukstift weer door de deur te steken, en hier het onderrozet op te plaatsen. Nu kan je het onderrozet vast schroeven met de bijgeleverde schroefjes/vijsjes. Vervolgens kan je de cover op de onderrozet klikken.

  4. Deurkruk plaatsen op krukstift - Nu is het tijd voor de laatste stap, het monteren van de deurklink. Plaats de deurkruk op de krukstift, en draai deze vast met een inbussleutel. Test de deurkruk nu nog een aantal keer, en als hij soepel opent en sluit is je deurkruk klaar voor gebruik, en kun je genieten van je nieuwe deurkruk!

Welke afwerkingen zijn er?

Elk interieur is uniek, daarom bieden we diverse afwerkingen aan voor uw deurklink:

Chroom, Mat chroom, Messing, Rvs geborsteld, Rvs gepolijst, Wit, Zwart.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen over onze deurkrukken, staat je gewenste deurkruk niet in ons aanbod of zoek je een andere afwerking? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst! Wij helpen je graag bij het vinden van de mooiste deurkruk voor jouw situatie! Je kunt ons contacteren via +31 (0) 511 233 013, of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be

Copyright © 2024 Yachtsupplier