Winkelwagen 0
 

Oplegsloten

Een oplegslot, ook wel opzetslot genoemd, is een slot die op de deur wordt gemonteerd. Het andere deel van het slot zit op het kozijn van de deur. Hierdoor is dus het gehele slot aan de binnenkant van de deur zichtbaar. Een oplegslot is zeer eenvoudig in gebruik. Het beschikt over een trekker waarmee de dagschoot bediend wordt, de nachtschoot wordt bediend met een sleutel. Een oplegslot wordt veel gebruikt bij deuren die naar binnen toe openen.

Producten 1-12 van 96

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Oplegsloten

In tegenstelling tot het insteekslot wordt het oplegslot aan de buitenkant van de deur geplaatst in plaats van binnenin. Daardoor is het gehele slot dus van de buitenkant zichtbaar. Een oplegslot is eenvoudig in gebruik, door aan de trekker te trekken bedien je de dagschoot, en open je en sluit je de deur dus mee. De nachtschoot bedien je (indien van toepassing) met de bijgeleverde sleutel. Daarmee kun je dus het oplegslot en de deur op slot zetten. 

Verschillende soorten oplegsloten

Onze oplegsloten zijn er voor vele verschillende doeleinden. Heb je bijvoorbeeld een oplegslot nodig enkel voor het openen en sluiten van je deur, kies dan voor het loop oplegslot. Dit slot beschikt enkel over een dagschoot, en kan daardoor niet op slot gezet worden. Ook hebben wij oplegsloten voor toiletdeuren (WC-deuren).

Heb je een oplegslot nodig die ook op slot kan, kies dan voor onze profielcilinder oplegsloten, of onze klavier oplegsloten. Deze sloten beschikken beide over zowel een dagschoot als een nachtschoot, en kunnen daardoor middels een bijgeleverde sleutel op slot gezet worden.

Waar kan ik een oplegslot voor gebruiken?

Een oplegslot is in principe voor bijna elke deur te gebruiken. Oplegsloten worden veel gebruikt op voordeuren, tuindeuren en poorten. 

Hoe monteer of vervang ik een oplegslot?

Het monteren of vervangen van een oplegslot is een relatief eenvoudige klus, die over het algemeen iedereen kan uitvoeren met een paar basisgereedschappen. Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Voorbereiding: Zorg dat je het juiste oplegslot hebt gekocht dat past op jouw deur. Verzamel daarnaast een schroevendraaier, een boormachine (indien nodig), schroeven en eventueel een meetlint.
  2. Verwijder het oude slot: Als je een oud slot vervangt, begin dan met het losdraaien van de schroeven van het oude slot. Verwijder het voorzichtig van de deur.
  3. Plaats het nieuwe slot: Lijn het nieuwe slot uit met de bestaande gaten (of markeer waar nieuwe gaten moeten komen als je een slot voor de eerste keer installeert). Zorg ervoor dat het slot goed uitgelijnd is met de sluitkom op het kozijn.
  4. Bevestig het slot: Schroef het slot vast op de deur. Zorg ervoor dat het stevig zit maar draai de schroeven niet te strak aan, want dit kan het mechanisme beschadigen.
  5. Test het slot: Controleer of het slot soepel opent en sluit. Pas indien nodig de uitlijning aan.
  6. Afwerking: Werk eventuele zichtbare gaten of beschadigingen af met vulmiddel of verf.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen over onze oplegsloten, of wens je advies bij het kiezen van het juiste oplegslot? Aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Ons team is gespecialiseerd op het gebied van sloten, en helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be 

Copyright © 2024 Yachtsupplier