Winkelwagen 0
 

Blum Potscharnieren

De potscharnieren (ook wel inboorscharnier genoemd) van Blum worden veelal gebruikt in kastdeuren, vooral in keukens en badkamers. Met een potscharnier is het mogelijk om 'blinde montage' toe te passen op je kastdeur. Het scharnier is namelijk (bijna) niet zichtbaar wanneer de deur gesloten is. Ook de overige benodigdheden voor de montage van een potscharnier vind je in deze categorie. 

Producten 1-12 van 75

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Blum potscharnieren

Scharnieren van Blum genoemd zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen. De Blum ingenieurs hebben veel kennis over techniek in de ontwerpen van hun scharnieren. Zij zijn enthousiast om nieuwe manieren te vinden om unieke functies in hun producten te maken. Alle scharnieren werken betrouwbaar, zijn makkelijk te installeren en hebben een mooi design. Hierdoor moeten de scharnieren van Blum minstens 200.000 openings- en sluitbewegingen doorstaan.

Wij kunnen producten leveren uit de volgende categorieën:

Wat zijn Blum scharnieren?

Blum meubelscharnieren zijn scharnieren voor meubels geproduceerd door het bedrijf Blum. Blum staat bekend vanwege haar kwaliteit en innovativiteit. Blum beschikt over een ruim assortiment meubelscharnieren, met kenmerkende functies, zoals soft-close, zelfsluitend en zonder veer.

Daarnaast zijn de potscharnieren van Blum onderscheidend, doordat ze zeer precies en eenvoudig ingesteld kunnen worden. Deze scharnieren kunnen namelijk 3-dimensioneel aangepast worden, en zowel in hoogte, diepte en zijdelings aangepast worden. Dit wordt door Blum ook wel het CLIP-top systeem genoemd.

Blum CLIP top BLUMOTION 155°Blum CLIP top BLUMOTION 155°

In bovenstaande afbeelding zie je de Blum CLIP top BLUMOTION 155°

Wat is Blum TIP-ON?

BLUM TIP-ON is een mechanisme waarmee lades en deuren zonder grepen geopend kunnen worden. Door lichtjes op de lade of deur te drukken schuift het een klein beetje uit, waardoor hij verder met de hand uitgeschoven kan worden. Om te sluiten volstaat licht dichtduwen.

Het TIP-ON mechanisme van Blum is daarmee niet alleen een systeem wat handig is in gebruik, maar geeft uw keuken of de rest van uw interieur ook een strakke uitstraling. Het zorgt er namelijk voor dat er geen grepen meer nodig zijn op uw kasten, lades of deuren. 

Hoe monteer ik Blum INSERTA

Leg het potscharnier (ook wel: inboorscharnier genoemd) in de ingeboorde opening en druk de sluiter dicht. Bepaal de plek van de montageplaat en schroef hem vast middels spaanplaatschroeven. De Blum 0mm kruismontage plaat is het meest gebruikte montageplaat.

Hoe monteer ik Blum INSERTA?

Leg het potscharnier (ook wel: inboorscharnier genoemd) in de ingeboorde opening en druk de sluiter dicht. Bepaal de plek van de montageplaat en schroef hem vast middels spaanplaatschroeven. De Blum 0mm kruismontage plaat is het meest gebruikte montageplaat.

Bekijk de video voor een visuele weergave van de montage en werking van een Blum CLIP top BLUMOTION meubelscharnier.

Wat is opliggend, inliggend en half opliggend?

Afhankelijk van hoe de kastdeur op de kast gemonteerd zit, heb je inliggende, half opliggende of opliggende scharnieren nodig:

  • Opliggend: de deur valt tussen beide zijwanden;
  • Half opliggend: de kastdeur ligt half voor de kast (ook wel half voorliggend of half opdek genoemd);
  • Inliggend: de kastdeur lig volledig voor de kast (ook wel voorliggend of opdek genoemd);

Bekijk de afbeelding om de verschillende aanslagsoorten te zien.

Service van Yachtsupplier

Indien u vragen hebt bij het kiezen van de juiste Blum meubelscharnieren, aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be

Copyright © 2024 Yachtsupplier