Winkelwagen 0
 

Blum Opschroef Potscharnier

De potscharnieren (ook wel inboorscharnier genoemd) van Blum worden veelal gebruikt in kastdeuren, vooral in keukens en badkamers. Met een potscharnier is het mogelijk om 'blinde montage' toe te passen op je kastdeur. Het scharnier is namelijk (bijna) niet zichtbaar wanneer de deur gesloten is. Ook de overige benodigdheden voor de montage van een potscharnier vind je in deze categorie. 

Producten 1-12 van 17

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Blum potscharnier opschroef

Potscharnieren van Blum (ook wel inboorscharnieren genoemd), zijn hoogwaardige kwaliteit meubelscharnieren. Blum staat bekend voor haar innovativiteit en kwaliteit, en dat is terug te zien aan haar meubelscharnieren. 

Zo zijn de scharnieren van Blum te verkrijgen met een softclose, zelfsluitende functie en zijn de Blum scharnieren te verkrijgen zonder veer.

Ook zijn de scharnieren beschikbaar met verschillende openingshoeken, 110° graden en 155° graden, en daarnaast zijn er verschillende aanlegsoorten, zoals inliggend, half opliggend en opliggend.

Hoe werkt softclose bij een Blum CLIP top scharnier?

Soft-close meubelscharnieren zorgen ervoor dat deuren langzaam gesloten worden, hierdoor zijn sluitingen geruislozer en veiliger voor achtergebleven vingers. De veer in het soft-close sluitmechanisme werkt als een soort demper, deze vangt de klap op en zorgt ervoor dat de lade weer rustig sluit.

Bij de Blum CLIP top BLUMOTION scharnieren kan je er zelf voor kiezen of je de demping AAN of UIT wil hebben staan. Er zit een schuifje op de scharnier, deze kan je schuiven om de soft-close AAN of UIT te zetten. Om te zien hoe dit in zijn werk gaat, raden wij aan om de video te bekijken.

Wat is zelfsluitend bij Blum opschroef inboorscharnier?

De functie van de veer in het zelfsluitende scharnier zorgt ervoor dat de deur goed in gesloten stand zit en niet zomaar weer open zal klappen. Naast dit mechanisme is softclose ook populair: dit zorgt ervoor dat de deur geruisloos sluit en niet dicht kan klappen.

Wat is opliggend, inliggend en half opliggend?

Afhankelijk van hoe de kastdeur op de kast gemonteerd zit, heb je inliggende, half opliggende of opliggende scharnieren nodig:

  • Opliggend: de deur valt tussen beide zijwanden;
  • Half opliggend: de kastdeur ligt half voor de kast (ook wel half voorliggend of half opdek genoemd);
  • Inliggend: de kastdeur lig volledig voor de kast (ook wel voorliggend of opdek genoemd);

Bekijk de afbeelding om de verschillende aanslagsoorten te zien.

Service van Yachtsupplier

Indien u vragen hebt over de meubelscharnieren van Blum, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Contacteer ons via +31 511 233 013, of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be

Copyright © 2024 Yachtsupplier