Winkelwagen 0
 

Trapleuning houders

Een trapleuninghouder is een onderdeel dat dient als bevestiginspunt voor trapleuningen. Het zorgt ervoor dat de leuning stevig en veilig aan de muur wordt bevestigd, waardoor je veilig de trap op en af kan gaan. De trapleuninghouders zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder aluminium en rvs (inox).

Producten 1-12 van 31

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Trapleuning houders

Een trapleuninghouder is een onderdeel dat dient als bevestiginspunt voor trapleuningen. Het zorgt ervoor dat de leuning stevig en veilig aan de muur wordt bevestigd, waardoor je veilig de trap op en af kan gaan. De trapleuninghouders zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder aluminium en rvs (inox). 

De trapleuninghouders zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen, waardoor er altijd een trapleuninghouder is die bij jouw interieur past! Maak handig gebruik van de filters op de categoriepagina, om zo gemakkelijk jouw gewenste trapleuning houder te vinden.

Hoeveel trapleuning houders heb ik nodig?

Over het algemeen zit de eerste leuninghouder 10 cm vanaf de uiteinden van een leuning. Je neemt dus de lengte van je leuning -20 cm. (Dit is 10 cm aan elk uiteinden) Het aantal cm dat je overhoudt deel je door 60 cm, dus elke 60 cm plaats je een leuninghouder

Hoe bepaal ik de hoogte voor mijn trapleuning?

Om de hoogte van een trapleuning te bepalen zijn er een paar richtlijnen die je kunt volgen. Allereerst is het belangrijk dat de hoogte afgestemd wordt op de personen die de trap het meest gebruiken. Als de trap bijvoorbeeld veel door kinderen gebruikt wordt, adviseren wij om de trapleuning wat lager te hangen. Over het algemeen kan je echter ervanuit gaan dat 90-100 cm gemeten vanaf de voorkant van de traptrede een goede hoogte is voor de leuning van de trap. Zorg er wel voor de trapleuning boven elke traptrede even hoog hangt.

Hoe monteer ik een leuninghouder?

Een leuninghouder installeren is over het algemeen een eenvoudige taak. Voordat je begint, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt, zoals een boormachine, boren en schroeven.

  1. Begin door de plek te markeren waar u de leuninghouder wilt installeren. Zorg ervoor dat deze op de juiste hoogte is voor de leuning die u gaat installeren.
  2. Bevestig de leuninghouder met schroeven aan de muur. Gebruik hiervoor een schroevendraaier of boormachine.
  3. Controleer of de leuninghouder stevig is bevestigd aan de muur. Als dit het geval is, kan je verder gaan met het installeren van de leuning.
  4. Bevestig de leuning aan de leuninghouder met schroeven of andere bevestigingsmiddelen, afhankelijk van het type leuninghouder en leuning. Controleer of de leuning stevig is bevestigd voordat je de ladder gebruikt.

Bekijk de instructievideo voor een verduidelijking van hoe de trapleuninghouders opgehangen dienen te worden.

Welke soorten trapleuning houders zijn er?

Yachtsupplier beschikt over de volgende trapleuning houders: 

Al onze trapleuning houders zijn voor houten trapleuningen gemaakt.

Bijbehorende schroeven/vijzen

Voor het bevestigen van de trapleuninghouders adviseren wij de volgende schroeven/vijzen te gebruiken:

Let op: Deze schroeven worden niet standaard meegeleverd, en dient je dus zelf toe te voegen aan je bestelling.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen, of heb je advies nodig bij het selecteren van de meest geschikte trapleuninghouder? Wij staan voor je klaar! Ons team van specialisten zal samen met je op zoek gaan naar de meest geschikte oplossing voor jouw situatie. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier