Winkelwagen 0
 

Blum Inserta Potscharnier

De potscharnieren (ook wel inboorscharnier genoemd) van Blum worden veelal gebruikt in kastdeuren, vooral in keukens en badkamers. Met een potscharnier is het mogelijk om 'blinde montage' toe te passen op je kastdeur. Het scharnier is namelijk (bijna) niet zichtbaar wanneer de deur gesloten is. Ook de overige benodigdheden voor de montage van een potscharnier vind je in deze categorie. 

Producten 1-12 van 17

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Potscharnier Blum

Potscharnieren van Blum (ook wel inboorscharnieren genoemd), zijn hoogwaardige kwaliteit meubelscharnieren. Blum staat bekend voor haar innovativiteit en kwaliteit, en dat is terug te zien aan haar meubelscharnieren. 

Zo zijn de scharnieren van Blum te verkrijgen met een softclose, zelfsluitende functie en zijn de Blum scharnieren te verkrijgen zonder veer.

Ook zijn de scharnieren beschikbaar met verschillende openingshoeken, zoals 110° graden en 150° graden, en daarnaast zijn er verschillende aanlegsoorten, zoals inliggend, half opliggend en opliggend.

 

Hoe monteer ik een Blum scharnier?

Het monteren van een Blum scharnier is door het handige systeem zeer eenvoudig te installeren. Door het INSERTA mechanisme met zelfstandige intrekfunctie hoeft het potscharnieren alleen maar in  de ingeboorde opening geplaatst worden, en daarna dient de sluiter dichtgedrukt worden. Daardoor is het een hele snelle montagewijze.

Bekijk ook de montagevideo!

Hoe werkt softclose bij Blum?

Soft-close meubelscharnieren zorgen ervoor dat deuren langzaam gesloten worden, hierdoor zijn de sluitingen geruislozer en veiliger voor achtergebleven vingers. De veer in het soft-close sluitmechanisme werkt als een soort demper, deze vangt de klap op en zorgt ervoor dat de lade weer rustig sluit.

Bij de Blum CLIP top BLUMOTION inserta scharnieren kunt u er zelf voor kiezen of u de demping AAN of UIT wil hebben staan. Er zit een schuifje op de scharnier, deze kunt u schuiven om de soft-close AAN of UIT te zetten. Om te zien hoe dit in zijn werk gaat, raden wij aan om de video te bekijken.

Wat is opliggend, inliggend en half opliggend?

Afhankelijk van hoe de kastdeur op de kast gemonteerd zit, hebt u inliggende, half opliggende of opliggende scharnieren nodig:

  • Opliggend: de deur valt tussen beide zijwanden;
  • Half opliggend: de kastdeur ligt half voor de kast (ook wel half voorliggend of half opdek genoemd);
  • Inliggend: de kastdeur lig volledig voor de kast (ook wel voorliggend of opdek genoemd);

Bekijk de afbeelding om de verschillende aanslagsoorten te zien.

Service van Yachtsupplier

Indien u vragen heeft over de Blum meubelscharnieren, aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst. Contacteer ons via +31 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier