Winkelwagen 0
 

Scharnier vaste pen

Een scharnier met vaste pen is een type scharnier waarbij de pen, of pin, vast zit. Dit zorgt voor een stevige en betrouwbare constructie. De scharnieren zijn beschikbaar in verschillende lengtes, afwerkingen en materialen, zoals messing, rvs 304 (Inox A2) en rvs 316 (Inox A4).

Producten 1-12 van 80

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Scharnier met vaste pen

Een scharnier met vaste pen is een type scharnier waarbij de pen, of pin, vast zit. De vaste pen zorgt ervoor dat de delen niet van elkaar gescheiden kunnen worden. Een scharnier werkt als draaipunt, waardoor twee objecten, zoals een deur en een kozijn soepel kunnen bewegen ten opzichte van elkaar. Of het nu gaat om binnendeuren, buitendeuren, ramen of kasten, dit type scharnier garandeert een betrouwbare werking.

De scharnieren zijn beschikbaar in verschillende materialen zoals messing, rvs 304 (Inox A2) en rvs 316 (Inox A4). Hierbij raden wij aan om de rvs 316 (Inox A4) variant te gebruiken wanneer u deze scharnieren wilt gebruiken op uw boot of jacht. Dit materiaal is namelijk beter bestand tegen zeewater en corrosie dan de andere materialen.

Hoe plaats ik een scharnier?

Het plaatsen van een scharnier is over het algemeen een eenvoudige taak bij het volgen van het volgende stappenplan:

  1. Bepaal de juiste positie waar het scharnier geplaatst moet worden. Maak gebruik van een waterpas zodat het scharnier recht geplaatst wordt.
  2. Bevestig het scharnier met schroeven door middel van een accuboormachine of schroevendraaier.
  3. Test het scharnier door de deur of het raam een aantal te keren te openen en sluiten, en kijk of het soepel opent en sluit. Pas indien nodig het scharnier aan.

Verschillende afwerkingen en afmetingen

Wij beschikken over een breed assortiment scharnieren met vele verschillende afwerkingen, welke zijn:

Daarnaast zijn de scharnieren beschikbaar in verschillende afmetingen.

Maak handig gebruik van de filters op de categoriepagina, om eenvoudig uw gewenste scharnier te vinden!

Service van Yachtsupplier

Heeft u vragen, of heeft u advies nodig bij het selecteren van de juiste scharnieren? Neem gerust contact op met onze klantendienst. Wij zullen u voorzien van deskundig advies, waardoor u altijd de juiste keuze maakt. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of mail naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier