Winkelwagen 0
 

Standaard paumelles

Paumelles zijn scharnieren die vooral in de Benelux populair zijn. Deze paumelles zorgen voor een soepele draaibeweging van zowel binnendeuren als buitendeuren. Ze zijn geschikt voor zowel houten als metalen deuren en bieden betrouwbaarheid bij dagelijks gebruik. De paumelles zijn beschikbaar in zowel messing als rvs (inox).

Producten 1-12 van 72

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Standaard paumelle

Wij leveren standaard (meest gebruikte) paumelles in hoogwaardige kwaliteit materialen, zoals: messing, rvs, rvs 304 (inox A2), rvs 316 (inox A4) en verzinkt.

Daarnaast zijn de paumelles beschikbaar in verschillende lengtes, diktes en afwerkingen, waaronder chroom, messing en rvs. Vind gemakkelijk uw gewenste paumelle door gebruik te maken van de filters op de categoriepagina!

Heb ik een links- of rechtsdraaiende paumelle nodig?

Bij het kiezen van uw gewenste paumelle, heeft u de keuze tussen links- en rechtsdraaiende paumelles. De draairichting van de paumelle bepaalt u door te bekijken aan welke kant van de deur de paumelle zit, gezien vanaf de kant waar de deur openslaat. Wanneer u voor de deur staat en de deur naar u toe trekt om deze te openen en de paumelle links zit, heeft u een linksdraaiende paumelle nodig. Zit de paumelle rechts, dan heeft u een rechtsdraaiende paumelle nodig.

Hoe vervang ik een paumelle?

Het vervangen van een paumelle is vrij eenvoudig, want een paumelle bestaat uit 2 delen. Til de deur uit de paumelle en laat de plaat met pen op het deurkozijn zitten. Vervang het onderste gedeelte van de paumelle (de plaat met pen) en vervang het bovenste gedeelte van de paumelle dat aan de deur is bevestigd.

Hoe monteer ik een nieuwe paumelle?

Een nieuwe paumelle monteren is niet zo lastig. Maak de deur eerst op maat door de breedte en hoogte van het kozijn op verschillende plaatsen te meten om het meetverschil te zien. Vervolgens tekent u de paumelles af. Dit doet u door de deur op de grond te plaatsen met de paumellezijde naar boven toe. De paumelles plaatst u ± 10cm tot 15cm van de onder- en bovenkant van de deur. Maak diepte in de deur door paumellecontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken met een bijtel.

Bevestig de paumelles middels schroeven en plaats de deur in het kozijn in open-stand en zorg ervoor dat de paumelles in elkaar vallen. Optioneel kunt u kiezen voor sluitwerk. Bekijk ons aanbod sloten hier.

Stappenplan paumelle monteren

Voor het monteren van nieuwe paumelles heeft u het volgende stappenplan nodig:

Stap 1: Maak uw deur op maat

Meet de breedte van uw kozijn op verschillende plaatsen om het maatverschil te zien. Bij het op maat maken van uw deur meet u de breedte en hoogte van het kozijn.

Stap 2: Teken de paumelles af

Leg uw deur op de grond met de paumellezijde naar boven. De paumelles plaatst u 10cm tot 15cm van de onder- en bovenkant van de deur.

Stap 3: Maak diepte in uw deur

Gebruik een beitel om het hout tussen de paumellecontouren tot op de aangegeven diepte weg te werken (normaal is de dikte van de paumelle ± 2mm).

Stap 4: Bevestig de paumelles

Bevestig het bovenste gedeelte van de paumelles aan uw deur en het onderste gedeelte aan het kozijn.

Stap 5: Plaats de deur

Plaats de deur in het kozijn in open-stand en zorg ervoor dat de paumelles in elkaar vallen.

Stap 6: Plaats sluitwerk (optioneel)

Optioneel kunt u voor sluitwerk kiezen, bijvoorbeeld met onze sloten.

Waarom een paumelle?

Paumelle scharnieren zijn zeer eenvoudig te monteren en te vervangen, omdat de deur eenvoudig uit het kozijn getilt kan worden. Inboorpaumelles zijn uiterst geschikt voor opdekdeuren. Inboorpaumelles zorgen ervoor dat de deur en het kozijn op vaste afstand en vaste hoogte blijft zitten. Samenvattend is het grootste voordeel de lage kosten en weinig montagetijd.

Service van Yachtsupplier

Heeft u vragen, of heeft u advies nodig bij het selecteren van de juiste paumelles? Neem gerust contact op met onze klantendienst. Wij zullen samen met u op zoek gaan naar de voor u meest geschikte paumelle. U kunt ons contacteren via +31 (0) 511 233 013, of mailen naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier