Winkelwagen 0
 

Onzichtbare scharnieren

Onzichtbare scharnieren (ook wel verdekte, verborgen en blinde scharnieren) zijn scharnieren, zoals de naam al zegt, die onzichtbaar zijn wanneer de deur of kast gesloten is. Deze scharnieren dragen daarom bij aan een strak en modern interieur. De onzichtbare scharnieren zijn beschikbaar in Zamac en rvs 316 (Inox A4).

Producten 1-12 van 16

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Onzichtbare scharnieren

Onzichtbare scharnieren (ook wel verdekte, verborgen en blinde scharnieren) zijn scharnieren, zoals de naam al zegt, die onzichtbaar zijn wanneer de deur of kast gesloten is. Deze scharnieren dragen daarom bij aan een strak en modern interieur. De onzichtbare scharnieren van Yachtsupplier zijn van het gerenommeerde merk Anselmi.

Hoe frees ik onzichtbare scharnieren in?

De verdekte scharnieren kunnen gemonteerd worden met een freesmal en geleiderstang. Deze kunt u meebestellen onderaan een product uit de onzichtbare scharnieren bij de 'gerelateerde producten'. 

  1. Voordat u begint met het infrezen van de scharnieren, dient u ervoor zorgen dat u de juiste materialen en gereedschappen hebt, zoals een boormachine, een boorkop voor hout of metaal, en schroeven om de scharnieren aan te bevestigen.
  2. Markeer op de deur of kast waar je de scharnieren wilt monteren. Gebruik hiervoor een liniaal of meetlint om ervoor te zorgen dat de scharnieren op de juiste hoogte en afstand van elkaar worden geïnstalleerd.
  3. Boor de gaten voor de scharnieren. Gebruik hiervoor de boorkop die geschikt is voor het materiaal van de deur of kast. Zorg ervoor dat de gaten diep genoeg zijn om de scharnieren te bevestigen.
  4. Plaats de scharnieren in de gaten en bevestig ze met de schroeven. Gebruik hiervoor een schroevendraaier of een ander geschikt gereedschap.
  5. Controleer of de scharnieren goed bevestigd zijn en of de deur of kast goed opent en sluit. Als alles goed werkt, bent u klaar!

Hoe verstel ik onzichtbare scharnieren?

  • Hoogte verstellen (± 2,5mm): draai alle schroeven voor de hoogteverstelling van alle onzichtbare scharnieren gelijkmatig los. Til de deur hoger en lager en draai alle schroeven weer vast. Voor het tillen van de de deur kunt u iets onder de deur leggen.
  • Zijkant verstellen (± 1,5mm): draai de schroeven aan die in het midden van de scharnier zitten (naast de beugels).
  • Strakker vastzetten:  gebruik de schroeven die vlak onder de beugels zitten. Draai met de klok mee om de scharnieren vaster te zetten. Draai tegen de klok in om de scharnieren losser te maken.

Bekijk de video over hoe u de Anselmi scharnier kunt verstellen.

Service van Yachtsupplier

Heeft u vragen, of heeft u advies nodig bij het selecteren van de juiste scharnieren? Neem gerust contact op met onze klantendienst. Wij zullen u voorzien van deskundig advies, waardoor u altijd de juiste keuze maakt. Contacteer ons via +31 (0) 511 233 013 of mail naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier