Winkelwagen 0
 

Blum Aventos HK-S soft-close

Ben je op zoek naar hoogwaardig kwaliteit klepbeslag? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen klepbeslag leveren voor kleinere bovenkasten, hoge kasten en kasten boven de koelkast. Wil je weten welk klepbeslag geschikt is voor jouw kast? Gebruik dan onze handige prestatiefactor rekentool.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Aventos HK-S Blumotion Soft-close

Wij leveren klepbeslag in hoogwaardige kwaliteit materialen. We kunnen de Aventos HK-S in verschillende opties leveren, namelijk het volgende:

Verschillende kleuren:

Verschillende prestatiefactoren:

Hoe bereken je de prestatiefactor?

Je hebt de keuze uit een drietal varianten:

Welke variant er geschikt is voor jouw klep hangt van de prestatiefactor af. De prestatiefactor wordt bepaald door de Corpushoogte(KH) wat eigenlijk niet meer is dan de hoogte van de klep vermenigvuldigd met het gewicht van de klep (FG) Inclusief 2x het gewicht van de toegepaste meubelgreep. Heb je een klep met een hoogte van 400mm, een Klepgewicht van 4kg en weegt de meubelgreep 100gram, dan heb je de volgende rekensom:

400mm x 4kg + 0,2kg (2x gewicht van de meubelgreep = 0,2kg) = 400 x 4,2kg = Prestatiefactor 1680

In dit geval kies je dus voor het klepbeslag met de prestatiefactor in de range van 960 -2215. Overlappen de prestatiefactoren elkaar? Dan raden wij het klepbeslag aan welke de hoogste prestatiefactor heeft.

Rekentool prestatiefactor

Door onderstaande velden in te vullen, wordt automatisch de prestatiefactor die je nodig hebt berekend. Maak je gebruik van een greeploze kastdeur? Vul dan "0" in bij het greepgewicht. Gebruik hierbij een punt om gebruik te maken van decimalen. Vul bij een greepgewicht van 0,2kg dus 0.2 in.

Waarom kiezen voor de Aventos HK-S Blumotion?

De Aventos HK-S blumotion is de ideale oplossing voor kleinere bovenkasten, hoge kasten en kasten boven de koelkast. Dit klepbeslag kan gebruikt worden voor corpushoogtes (ook wel: klephoogtes genoemd) tot 600mm.

De klep sluit zacht en geruisloos, dankzij het geïntegreerde softclose systeem genaamd BLUMOTION. Door het geringe bediendingskracht, vergt het weinig kracht om de klep te openen of te sluiten.

De Aventos HK-S heeft een harmonieus bewegingscomfort en blijft in elke gewenste positie staan. Het klepbeslag heeft de optie voor een driedimensionale front instelling.

Hoe monteer je Aventos HK-S?

Bevestiging van het klepbeslag in de kast, dit kun je doen met de 6 meegeleverde Ø4,0x35mm spaanplaatschroeven. Voor de bevestiging van het front of de klep gebruiken we een montageplaat. Er zijn een drietal mogelijkheden:

 • Opschroef montageplaat: dit model wordt het meeste toegepast
 • Expando montageplaat: deze is voorzien van voorgemonteerde schroeven en plugjes
 • Inpers montageplaat: dit dient machinaal te gebeuren geschikt voor de professionele eindgebruiker die een groot aantal fronten per keer verwerkt

Opschroef montagehandleiding:

 1. Plaats de module in de voorgeboorde openingen in de zijde van de binnenkant
 2. Bevestig de schroeven (3 stuks).
 3. Klap de klep(scharnier) open en verwijder de (geelkleurige) veiligheidskoorden.
 4. Monteer de montageplaat aan de klep middels 2 schroeven.
 5. Klik de montageplaten aan de klep(scharnieren).

Bekijk de video voor de visuele montagehandleiding.

Let op! Je dient zelf de kruismontage plaat t.b.v. Aventos HK-S bij te bestellen.

Wat krijg je geleverd?

Bij de bestelling van één Aventos HK-S Blumotion ontvang je het volgende:

 • 2 stuks klepscharnier met Blumotion (Soft-close)
 • 2 stuks afdekkappen in de door jouw gekozen kleur
 • 6 stuks spaanplaatschroeven 4x35mm

Let op! Je dient zelf de kruismontage plaat t.b.v. Aventos HK-S bij te bestellen. Deze kan je vinden onderaan productpagina's bij de 'gerelateerde producten'. 

Hoe werkt het afstellen van Blum Aventos HK-S?

Blum Aventos HK-S heeft een comfortabele 3-dimensionale instelling. Het klepbeslag heeft instelmogelijkheden voor hoogte, zijde en diepte van het front. Deze mogelijkheden kan je instellen door aan de schroefjes te draaien. Bekijk de video om de instelmogelijkheden te zien.

Wat is de openingshoek van de Aventos HK-S?

tandaard heeft de Blum Aventos HK-S een openingshoek tot 107 graden. Mocht dit te ver zijn voor je toepassing, bijvoorbeeld als deze tegen het plafond aan komt, dan kun je de openingshoek begrenzen. Je hebt de volgende opties hiervoor:

Advies of hulp nodig?

Heb je vragen bij het kiezen van het juiste klepbeslag of heb je hulp nodig bij de montage? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar +31 (0) 511 233 013, of mail ons op info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier