Winkelwagen 0
 

Hettich Opschroef Potscharnier

Ben je op zoek naar (opschroef) meubelscharnieren voor je kastdeuren? Of wil je meubelscharnieren vervangen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk hier ons hele assortiment Hettich opschroef inboorscharnieren.

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Hettich inboorscharnier opschroef

Wij leveren opschroef inboorscharnieren van Hettich in hoogwaardige kwaliteit materialen. Wij kunnen meubelscharnieren leveren in diverse opties, namelijk: zelfsluitend, soft-close, inliggend, half opliggend en opliggend.

Hoe plaats ik een Hettich Sensys inboorscharnier?

Het plaatsen van Hettich Sensys kastdeur scharnieren vereist een paar stappen.

  1. Verwijder de oude scharnieren van de deur en kast indien nodig.
  2. Plaats het montageplaatje. Het meest gebruikte montageplaatje is de kruismontageplaat van 0mm.
  3. Boor een opening in en bevestig het scharnier met schroeven.
  4. Leg het scharnier op de montageplaat en druk het zachtjes dicht.

Het demonteren van Hettich Sensys is zeer eenvoudig. Druk aan de achterzijde van het scharnier het sluitmechanisme omhoog en wip de scharnier uit de montageplaat.

Hoe stel ik Hettich Sensys in?

Zodra je het inboorscharnier hebt gemonteerd dan kan je de linkerschroef gebruiken voor de verstellen van de diepte (naar links draaien voor meer diepte en naar rechts draaien voor minder diepte). De rechterschroef kan je het scharnier naar voren of achteren verstellen (naar rechts draaien om het scharnier meer naar achteren te trekken en naar links draaien om het scharnier meer naar voren te trekken).

Om het scharnier in hoogte aan te passen, dien je de twee schroeven van de montageplaat losser te draaien, zodat het scharnier beweeglijk wordt.

Wat is opliggend, inliggend en half opliggend?

Afhankelijk van hoe de kastdeur op de kast gemonteerd zit, heb je inliggende, half opliggende of opliggende scharnieren nodig:

  • Opliggend: de deur valt tussen beide zijwanden;
  • Half opliggend: de kastdeur ligt half voor de kast (ook wel half voorliggend of half opdek genoemd);
  • Inliggend: de kastdeur lig volledig voor de kast (ook wel voorliggend of opdek genoemd);

Bekijk de afbeelding om de verschillende aanslagsoorten te zien.

Wat is Hettich softclose?

Hettich softclose meubelscharnieren zijn scharnieren voor meubels, zoals kasten, ladekasten, etc. die zijn uitgerust met een softclose-functie. Dit betekent dat wanneer je een kast of lade sluit, deze automatisch wordt afgeremd en zachtjes sluit. Dit voorkomt schade aan de meubelstukken en voorkomt lawaai tijdens het sluiten van de meubels. Het gebruiken van softclose is ook veiliger voor achtergebleven vingers.

Bestel bij yachtsupplier.nl

Heb je vragen bij het kiezen van de juiste Hettich meubelscharnieren? Wij helpen je graag verder! Bel voor advies naar 0511-233013, of mail ons op info@yachtsupplier.nl.

Copyright © 2024 Yachtsupplier