Winkelwagen 0
 

Vlaggenstokken

Wij bieden een breed assortiment vlaggenstokken, railinghouders en vlaggenstokhouders. De vlaggenstokken zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder rvs 316 (inox A4) waardoor het ook nog eens zeewaterbestendig is.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

RVS Vlaggenstokken boot

Bij Yachtsupplier bieden we een breed assortiment aan vlaggenstokken, vlaggenstokhouders en vlaggenstok railinghouders speciaal voor boten en jachten. Onze vlaggenstokken zijn beschikbaar in zowel RVS 304 (inox A2) als RVS 316 (inox A4). Voor binnenvaart is RVS 304 (inox A2) vaak de ideale keuze, terwijl voor zeevaart RVS 316 (inox A4) wordt aanbevolen vanwege zijn betere weerstand tegen zout zeewater en corrosie.

Waarom een vlag op uw boot voeren?

Een vlag op je boot kan verschillende betekenissen en functies hebben, zoals:

  • Identificatie: De vlag geeft de nationaliteit van de boot en/of de bemanning weer. Vaak wordt de vlag van het registratieland of het land van herkomst van de eigenaar getoond.
  • Herkenning: Op drukke wateren, drukke havens of evenementen helpt een vlag bij het terugvinden van uw boot.
  • Respect tonen: Wanneer een boot op buitenlands water of in een buitenlandse haven is het een teken van respect om de vlag van dat land te hijsen, naast de eigen nationale vlag.

Welke inox vlaggenstok is geschikt voor uw boot?

De keuze tussen rvs 304 (inox A2) en rvs 316 (inox A4) hangt af van jouw specifieke behoeften:

RVS 304 (inox A2)
Voor binnenvaart is rvs 304 (inox A2) een goede keuze. Dit materiaal is namelijk over het algemeen voordeliger dan RVS 316 (Inox A4), en is een sterk materiaal bij het gebruik op zoet water.

RVS 316 (inox A4)
Voor zeevaart raden we rvs 316 (inox A4) aan vanwege zijn superieure corrosiebestendigheid in zoutwateromgevingen. Het is ideaal voor boten die blootgesteld worden aan zout water en lucht.

De juiste lengte vlaggenstok voor uw boot

De perfecte lengte van een vlaggenstok hangt af van verschillende factoren, zoals het type en de grootte van de boot. Voor een vlaggenstok op de achterkant van een sloep kan de vuistregel gebruikt worden dat de vlaggenstok tussen de 10 en 18% van de lengte van de sloep bedraagt. Voor een motorboot is dit tussen de 7 en 9% van de lengte van de boot. Voor een motorboot worden ook vaak twee vlaggen gebruikt op de achterkant van de boot.

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen over onze vlaggenstokken of heb je advies nodig over onze producten? Onze klantendienst staat altijd voor je klaar. Neem gerust contact op via +31 (0) 511 233 013 of info@yachtsupplier.be. Wij helpen je graag verder!

Copyright © 2024 Yachtsupplier