Winkelwagen 0
 

Kikkers

Een kikker (ook wel cleat genoemd) is een onderdeel voor op je boot waar je touwen mee vast kunt zetten. Met een kikker kan je bijvoorbeeld je boot vastmaken aan de steiger, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor het instellen van zeilen. Onze kikkers zijn gemaakt van het rvs 316 (Inox A4) materiaal, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor gebruik op je op zeegaande boot. Dit materiaal is namelijk zeewaterbestendig. Bekijk hier ons volledige assortiment kikkers.

Producten 1-12 van 41

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kikkers voor boten

Met een kikker (ook wel cleats genoemd) op je boot kan je touwen vast zetten. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld fenders vast te zetten, de boot (tijdelijk) aan een steiger vast maken, maar ook voor het instellen van zeilen. De kikkers van Yachtsupplier zijn gemaakt van het rvs 316 (inox A4) materiaal. Dit materiaal is zeewaterbestendig, waardoor er geen corrosie optreedt na contact met zout zeewater. Naast de standaard gepolijste rvs kikkers, bieden wij ook rvs kikkers met een matte finish aan. Bovendien hebben we in ons assortiment ook bolders en verhaalklampen.

Waarom kikkers voor een boot aanschaffen?

Met kikkers kun je je boot veilig vastleggen aan een steiger of kade. Kikkers voor boten hebben een dubbele haak voor het bevestigen van een touw. Ze zijn ook perfect voor zeilboten om vallen en schoten te bevestigen.

Waarom kiezen voor rvs 316 kikkers?

Wij raden aan om te kiezen voor kikkers in rvs 316 (inox A4) materiaal. Dit materiaal is bestand tegen zeewater, spanningscorrosie en putcorrosie. Hierdoor zijn deze kikkers uitermate geschikt voor gebruik op je boot, jacht of zeilboot. Rvs 316 bevat 2% molybdeen, wat de legering resistenter maakt tegen chloriden.

Kikkers met 2 of 4 gaten: wat is het verschil?

Yachtsupplier biedt zowel kikkers met 2 als 4 gaten aan. Er is geen verschil in draagkracht tussen deze twee types. De keuze tussen een kikker met 2 of 4 gaten hangt vooral af van het design van uw boot. Een kikker met 2 gaten neemt minder ruimte in beslag en past daardoor op bijna elke boot.

Op zoek naar andere formaten of uitvoeringen?

Zoek je een specifiek formaat kikker, een andere uitvoering of materiaalsoort? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder om de perfecte kikkers te vinden die aan jouw wensen voldoen!

Service van Yachtsupplier

Heb je vragen, of heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste kikkers? Wij staan voor je klaar! Bel ons op +31 (0) 511 233 013 of stuur een e-mail naar info@yachtsupplier.be.

Copyright © 2024 Yachtsupplier